Operationele Helpdesk
Luchtverkeersleiding Nederland

Wat vindt u op deze website?

De website van de Operationele Helpdesk biedt informatie voor organisatoren van de volgende bijzondere vluchten en activiteiten:

- Lokale en kruisende vluchten door de Schiphol CTR
- Bijzondere vluchten (testvluchten, korte surveyvluchten, surveyprojecten, valschermspringen, helikopterlandingen, voorwerpen uitstrooien)
- Bijzondere activiteiten (speelgoedballonnen oplaten, kabelballonnen, kabelvliegers)

 

Deze site geeft tevens informatie over een aantal jaarlijkse luchtruimsluitingen waarmee rekening gehouden dient te worden. Ook vindt u relevante reglementen en kaarten.

U vindt op deze site reglementen en duidelijke kaarten, zodat u weet waaraan u moet voldoen als u bijvoorbeeld ballonnen wilt oplaten.

Wij hebben ernaar gestreefd de informatie zo inzichtelijk mogelijk te maken. Hebt u na het lezen nog vragen, aarzel dan niet contact met ons op te nemen via telefoonnummer 020-4062201 (het gesprek wordt opgenomen) of e-mail ops_helpdesk@lvnl.nl

Wat doet de Operationele Helpdesk?

De Operationele Helpdesk bereidt bijzondere vluchten en activiteiten voor die in het civiele gedeelte van het Nederlandse luchtruim plaatsvinden. Hierbij treedt de helpdesk op als intermediair tussen de organisatoren van genoemde vluchten en activiteiten en de operationele afdelingen van Luchtverkeersleiding Nederland - LVNL. Waar nodig wordt samengewerkt met de militaire luchtverkeersleidingsdienst.

Daarnaast kunt u bij de Operationele Helpdesk terecht met vragen over operationele luchtverkeersleidingstechnische zaken.

 

AIS Nederland
De AIS-website biedt direct toegang tot de aeronautische informatie in het eAIP en AIC-B.

FSC Nederland
Op de Homebriefing-website is het mogelijk online vliegplannen in te dienen en NOTAM informatie raadt te plegen vanuit bulletins.